POKRETANJE NABAVNE AKADEMIJE

Kako uspješno voditi transformaciju nabave u 7 koraka?
29. studenoga 2016.
Konferencija o raznovrsnosti ponuđača u postupku nabave
17. veljače 2017.

POKRETANJE NABAVNE AKADEMIJE


Istraživanje, provedeno krajem prošle godine, pokazalo je da mnogi hrvatski djelatnici u nabavi trebaju edukaciju iz tvrdih vještina, tj. specijalističkog znanja. Zato je mr. sc. Nataša Cikač osmislila program Nabavne akademije koji polaznike upoznaje s operativnom i strateškom nabavom te mogućnostima poboljšanja nabave

 

Varaždin, 30. siječnja 2017. – Mr. sc. Nataša Cikač, stručnjakinja za nabavu i upravljanje zalihama, u Zagrebu pokreće Nabavnu akademiju. Ona će djelatnicima u nabavi, direktorima i vlasnicima poduzeća, no i svima ostalima koji se indirektno bave nabavom u svojem svakodnevnom radu, omogućiti da steknu široko znanje iz te specifične djelatnosti.

„U suvremenom se poslovanju nabavi pridaje sve veća važnost. Mnogi danas njezinu funkciju smatraju strateškom. Naime, kvalitetna nabava povećava zadovoljstvo kupaca, stvara uštede i povećava profit“, ističe Nataša Cikač.

Program Nabavne akademije obuhvaća tri modula: operativnu i stratešku nabavu te mogućnosti poboljšanja u nabavi. Kroz te module polaznici će naučiti kako planirati nabavu i troškove, kako izgleda proces naručivanja, praćenja te planiranja zaliha i potreba, koji su ključni pokazatelji uspješnosti (KPI) te kako pisati izvještaje. U sklopu poduke o strateškoj nabavi govorit će se, među ostalim, o nabavnim kategorijama, odnosima s dobavljačima te upravljanju rizicima.

Pri poučavanju se koriste suvremene metode poput prezentacija, video isječaka, simulacija slučajeva te praktičnih primjera iz poslovne prakse. Svaki modul traje jedan dan, a održavaju se u ožujku, travnju i svibnju.

„Nabavna akademija odgovor je na potrebe djelatnika u nabavi. Pokazuje to istraživanje koje smo prošli mjesec proveli na uzorku od 56 hrvatskih poduzeća. Ono je otkrilo da su djelatnici u nabavi željni edukacije o tvrdim vještinama, no da se znanje o nabavi najčešće prenosi sa starijih kolega na mlađe. Zbog toga svi djelatnici u nabavi nisu u potpunosti upoznati s najnovijim trendovima. Tržište se mijenja, a mijenjaju se i metode i tehnike u nabavi. Poduzeća koja žele što bolji položaj na tržištu, moraju ih znati primjenjivati u svakodnevnom radu“, ističe mr. sc. Nataša Cikač, vlasnica tvrtke Cronata.

Iza te je ekonomistice više od 20 godina poslovnog iskustva u korporativnom okruženju iz područja nabave i logistike te trogodišnje iskustvo u poduzetništvu koje obuhvaća uspješno poslovanje sa domaćim i stranim poduzećima. Članica je Hrvatske udruge nabavne djelatnosti i konzultantica Europske banke za obnovu i razvoj.

 

Kontakt za medije:

Nataša Cikač, natasa@cronata.hr, 099 70 31 669

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram