Održana 12. HUND-ova i Liderova nabavna konferencije

Europski sastanak IFPSM članova na IBM Watson SEE Summitu 2017
15. rujna 2017.
Lider poslovni tjednik
6. prosinca 2017.

Održana 12. HUND-ova i Liderova nabavna konferencije

U Zagrebu je 16. studenog 2017. održana već tradicionalna godišnja nabavna konferencija u suorganizaciji HUND-a i poslovnog tjednika Lider, ovaj puta s nazivom „Digitalna era nabave“. Ovogodišnja konferencija privukla je više od 250 sudionika, ne samo iz Hrvatske, nego i iz susjednih zemalja regije, što i nije čudno s obzirom da su ove godine među predavačima bili eminentni stručnjaci poput dr. Marcella Vollmera, chief digital officer-a SAP Aribe, dr. Velimira Sriće sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, g. Christophera Gamea, direktora nabave Stada Grupe, Draška Jelavića iz konzultantske tvrtke Cirtuo, i Nataše Cikač iz konzultantske tvrtke Cronata. Key note speaker konferencije je bio jedan od utemeljitelja strateške nabave i „otac“ poznate nabavne matrice dr. Peter Kraljič, dugogodišnji viši direktor i principal u McKinseyu, a od umirovljenja član savjetodavnog vijeća McKinseya. Dr. Kraljič je, odmah nakon što je konferenciju otvorila predsjednica HUND-a Mirela Senica, uveo sudionike konferencije svojim odličnim predavanjem u temu globalne konkurentnosti, s posebnim osvrtom na (ne)konkurentnost malih zemalja i nacija, kao što su npr. države jadranske regije.

Na predavanje dr. Kraljiča nadovezali su se ostali govornici, naglašavajući važnost nabavne funkcije za građenje konkurentnosti svojih organizacija, naročito kroz prizmu uvođenja digitalnih tehnologija, koje s jedne strane trebaju omogućiti brže, efikasnije i jeftinije operativno poslovanje, a s druge strane otvaraju nove mogućnosti strateškog djelovanja i diferenciranja kroz ubrzano uvođenje inovativnih proizvoda i usluga,  kvalitetnije upravljanje rizicima poslovanja te bolje prepoznavanje potreba potrošača.

Konferenciju su svesrdno pomogli i sponzori SAP Ariba, RIS – Ensolva, Fleet rent-a-car, Rotoplast, ECS eurocomputersystems, Securitas i ALD Automotive, kojima najljepše zahvaljujemo na podršci.

Osim za dobivanje novih spoznaja o strateškoj ulozi nabave i razvojnim mogućnostima koje pruža uvođenje novih tehnologija u nabavu i upravljanje lancem opskrbe, ova konferencije bila je i odlična prilika nabavnim profesionalcima da se okupe na jednom mjestu, izmjene svoja iskustva i vrate se u svoje organizacije s novim idejama kako unaprijediti nabavno poslovanje. Većina ih već jedva čeka slijedeću nabavnu konferenciju najavljenu za jesen 2018…

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram