Osvrt na 11. konferenciju – Danijel Banek

Lider je transformator i glavni motor transformacije u nabavi
15. listopada 2016.
Kako uspješno voditi transformaciju nabave u 7 koraka?
29. studenoga 2016.

Osvrt na 11. konferenciju – Danijel Banek

U Hotelu Westin u Zagrebu je 13. listopada održana 11. godišnja nabavna konferencija u organizaciji HUND-a i poslovnog tjednika Lider. Ovo je bila najposjećenija nabavna konferencija do sada, koja je okupila gotovo 250 sudionika iz Hrvatske i regije, a koji su imali priliku poslušati eminentne predavače iz zemlje i inozemstva. Kako je naziv ovogodišnje konferencije bio „Leadership u nabavi“, većina prezentacija bavila se temom upravljanja talentima u nabavi, vođenju i motiviranju timova  te prepoznavanju odgovarajućih osobnosti kandidata pri zapošljavanju u nabavi ili prepoznavanju različitih osobnosti sugovornika pri vođenju pregovora u nabavi.
 
Sudionici konferencije imali su, između ostalih, priliku poslušati i predsjednicu IFPSM-a Cheryl Paradowski, te glavnog izvršnog direktora IFSPM-a Malcoma Youngsona o tome što predstavlja i kako je organiziran IFPSM, te koje prednosti nudi članstvo u tom udruženju. IFPSM je međunarodna federacija za nabavu i lanac opskrbe, krovna strukovna udruga u koju je učlanjeno više od 40 nacionalnih nabavnih udruga, a između ostaloga i HUND, i koja postavlja standarde unutar kojih nabavljači obavljaju svoju profesiju kao i standarde za edukaciju i certifikaciju nabavnih profesionalaca. IFPSM svake godine podijeli priznanja zaslužnim pojedincima ili asocijacijama za razvoj nabavne profesije, a ove je godine dobitnik predsjednikove nagrade IFPSM-a CEO danske nabavne udruge (DILF) Soren Vammen, kojem je nagrada od strane predsjednice IFPSM-a uručena upravo na ovoj konferenciji, i to nakon zanimljivog predavanja o osobnostima u nabavi koju je održao S. Vammen.
 
Sudionici su mogli poslušati i predavanja Ane Miletić iz Selectia o kompetencijama u nabavi, Damira Zeca iz IBM-a o njegovom korisničkom iskustvu s odjelom nabave i upotrebi kognitivne tehnologije u nabavi, te Darka Gulije iz Infodoma o tome kako iskustva iz javne nabave mogu pomoći privatnom sektoru. Dr. Martina Mikrut s Osječkog pravnog fakulteta je prezentirala rezultate istraživanja o nabavnoj djelatnosti u Hrvatskoj, a koju je provela u suradnji s članicom Uprave HUND-a i direktoricom nabave Saponie i Kandita Biserkom Orešković. Prvi dio konferencije zaključen je okruglim stolom o leadershipu u nabavi kojeg je moderirao Draško Jelavić, stalni suradnik HUND-a iz tvrtke Cirtuo, uz sudjelovanje panelista Marine Lindič (Slovenska udruga nabavljača), Gorana Popovića (Heineken Srbija), Gjane Bekić (Franck), Ane Miletić (Selectio) te Jasmina Malnar (Hrvatski telekom). U drugom dijelu konferencije, nakon pauze za ručak, Vesna Jungić  je najprije prisutne povela u herojevo putovanje, odnosno kratku vježbu samosvjesnosti i opuštanja, da bi konferencija bila zaključena dvjema odličnim „soft-skills“ prezentacijama o uspješnosti pregovaranja i osobnosti uspješnih voditelja, dvoje vrsnih trenera i predavača: Gordane Bauer (Integra znanja) i Davora Bilmana (Faktor B).
 
U završnoj riječi na zatvaranju konferencije je predsjednica HUND-a Mirela Senica naglasila važnost unaprjeđivanja liderskih osobina voditelja nabavnih timova, ali i konstantnog usvajanja novih znanja i vještima, čemu u prvom redu ovakva okupljanja nabavnih profesionalaca i služe. Pri tome je već i najavila i 12. konferenciju koja će se održati u listopadu 2017. godine te uputila poziv svim sudionicima konferencije za ponovno okupljanje u velikom broju.

Fotografije su snimljene od ovlastenog Liderovog fotografa.

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram